Gezonde en happy medewerkers zijn goud waard

14 augustus 2017

Mijn blogs probeer ik zo veel mogelijk vanuit persoonlijke ervaring te schrijven, maar ik ben nu eenmaal geen ondernemer met personeel (maar zzp’er). In deze blog over happy personeel put ik daarom uit mijn eigen ervaring als medewerker en uit de verhalen die mijn cliënten mij vertellen tijdens de sessies (wel voldoende geanonimiseerd natuurlijk).

 


Kinesiologie als secundaire arbeidsvoorwaarde

Uit eigen ervaring weet ik dat je nu eenmaal beter presteert in je werk als je lekker in je vel zit. Na een weekendje flink ‘los gaan’ heb je op maandagochtend toch echt wat opstartproblemen #langgeleden. En toen ik op mijn werk na een meningsverschil compleet van mijn pad af was, had dat absoluut een negatieve uitwerking op mijn kwaliteit en productiviteit. Zo kom ik dagelijks mensen in de praktijk tegen. Sommige slapen bijna niet en kunnen overdag hun ogen nauwelijks open houden. Anderen ervaren dagelijks pijn en kunnen zich daardoor slecht concentreren. En weer anderen hebben relatieproblemen, waardoor de sfeer op een afdeling om te snijden wordt. Pas geleden sprak ik een ondernemer over dit onderwerp. Zij herkende dit probleem, maar zat met haar handen in het haar. Privé-problemen, daar kon ze eigenlijk niets mee als ondernemer. “Waarom eigenlijk niet”, vroeg ik haar. “Je kan ze toch ook naar mij sturen?” Zei ik met een gekke bek. “En dan betaal jij gewoon de rekening. Zie het maar als een secundaire arbeidsvoorwaarde.” We kwamen tot de conclusie dat dat helemaal geen gek idee was. Zij zou een extraatje bieden aan de medewerkers en in ruil daarvoor zouden haar medewerkers lekkerder in hun vel gaan zitten en dus productiever zijn. WIN-WIN.

Individuele begeleiding op locatie

Zo is het idee ontstaan om een nieuwe dienst aan te bieden: begeleidingstrajecten voor medewerkers. Hoe zo’n traject eruit kan zien? Iedere week gedurende 2 tot 3 maanden bivakkeer ik een dag bij het bedrijf in bijvoorbeeld een spreekkamer. Medewerkers komen één voor één bij mij voor een sessie. Alles wat bij mij gezegd wordt is uiteraard vertrouwelijk, maar we hebben wel een gezamenlijk doel: zorgen dat de medewerker weer lekker in zijn of haar vel komt te zitten.

Ben je ondernemer, leidinggevende of HR verantwoordelijke en ben je geïnteresseerd in een dergelijk begeleidingstraject? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. We kunnen het traject helemaal naar wens invullen. Bekijk ook de informatie op deze website. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoogsensitief zijn is geen straf

Hoogsensitief zijn is geen straf

Geen reacties

Op een verjaardagsfeest binnenlopen leverde mij jaren geleden steeds dezelfde worsteling op. Het harde geluid van pratende mensen kwam als een muur op mij af. E

Hooikoorts behandelen

Het hooikoortsseizoen is begonnen

Geen reacties

Schrok je van deze titel, omdat je dacht dat de pollen nu al in de lucht zitten? Hoeft niet hoor, want juist door de vrieskou zitten er geen pollen in de lucht,

Met deze tips kom je blue monday fluitend door

Met deze tips kom jij fluitend blue Monday door

Geen reacties

Volgens psycholoog Cliff Arnall is het vandaag de meest deprimerende dag van het jaar. Veel mensen komen erachter dat de goede voornemens mislukt zijn en de zom

Nieuwe ideeën worden geboren met Kerst

Nieuwe ideeën worden geboren met Kerst

Geen reacties

Overal om ons heen is de Kerstsfeer te zien en te voelen. In de huizen staan de prachtigste bomen, buiten verdringen lichtjes het donker. Binnen is het heerlijk

Stevig staan om je doel te bereiken

Op eigen benen staan

Geen reacties

Deze maand is het dan zover, ik sta op eigen benen. Geen dienstverband meer, maar mijn eigen toko. In één klap ben ik directeur, marketingmanager, facilityman

Herstel je ademhaling

Kun jij vrijuit ademen?

Geen reacties

Regelmatig zit mijn ademhaling te hoog, vooral als ik veel aan mijn hoofd heb. Ook vanmorgen bij het opstaan merkte ik dat. Het kwam dus goed uit dat ik vanmorg