"Mijn burn-out was het beste wat mij is overkomen."

Al tijdens mijn burn-out gooide ik het roer compleet om

Jaren geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met kinesiologie. Ik werkte toen nog als marketing & communicatieadviseur bij de Rabobank. Mijn zoon was net een paar maanden oud en had ‘s nachts heftige huilbuien die maar niet overgingen. Na mijn bezoek aan een Kinesioloog bleken zijn darmen een behoorlijke klap gehad te hebben van antibiotica. Binnen een paar behandelingen zag ik mijn baby weer meer ontspannen en stopten de huilbuien. Door alle slechte nachten kon ik zelf ook wel een oppepper gebruiken en ging ik regelmatig langs voor een ‘APK-tje’, gewoon om weer beter in mijn vel te zitten.

Specialisatie Stress- en burn-outklachten

Steeds meer begon ik mij te interesseren voor het vak en na een periode waarin ik zelf in een burn-out terecht kwam, besloot ik dat het roer om moest. Ik wilde mij niet meer naar een suf kantoor slepen en dag in, dag uit hetzelfde werk doen. En ik vond werk en privé niet makkelijk te combineren bij 32 uur buitenshuis werken. Ik volgde de hbo-opleiding Integraal Kinesioloog en specialiseerde mij in stress- en burn-outklachten. Juist omdat ik dit zelf had meegemaakt, weet ik wat mijn cliënten doormaken. Inmiddels doe ik dit werk een aantal jaar met heel veel plezier en kijk ik met een hoop dankbaarheid terug op mijn burn-out. Het was het beste wat mij kon overkomen. De burn-out dwong mij om na te denken over wat ik echt wilde in het leven en wat mij gelukkig maakt. Dat heb ik gevonden in het werk dat ik nu doen. Ik help vrouwen om voor zichzelf te kiezen.

Directielid en docent Welkin Kinesiologie College

Sinds februari 2018 ben ik directielid van Welkin Kinesiologie College, een opleidingsinstituut voor kinesiologie. Ik geef onder andere les aan onze studenten van de hbo-opleiding Psychosomatisch Kinesioloog en aan therapeuten die een jaaropleiding kinesiologie volgen.

Volg mij op Social Media:

Welkin Integraal Kinesioloog

Deze driejarige hbo-opleiding volgde ik bij Welkin Kinesiologie College. Daar werd ik opgeleid tot Kinesioloog, waarbij o.a. de inzichten vauit de Chinese geneeskunde en de acupunctuur voorbij kwamen. Én ik leerde uiteraard de theorie en praktijk van het spiertesten. 

Medische Basis Kennis

Bij opleidingsinstituut Con Amore volgde ik de jaaropleiding Medische Basis Kennis, waarin alle rode vlaggen vanuit de medische wereld aan de orde kwamen en ik leerde wanneer ik door moet verwijzen naar andere behandelaars, zowel complementair als regulier. 

Coaching en Counseling

Tijdens de jaaropleiding Coaching en Counseling leerde ik vele coachings- en gesprekstechnieken. Van opstellingen tot systemisch coachen en van wandelcoaching tot provocatief coachen. Stuk voor stuk mooie technieken die ik regelmatig inzet tijdens de kinesiologiesessies.

Hoe klanten mij ervaren

Ik voelde me gehoord bij je en je was vol aandacht. Je manier van zoeken naar de oorzaak was niet geheel nieuw voor me. Ik ben verrast over en blij met de uitkomst. Hier kan ik iets mee! Ik ga je zeker aanbevelen!

Verena Wolf

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?