Eindelijk weer genoeg energie om te genieten van de kleine dingen

N

Heb je last van slapeloze nachten?

Kom je ook moeilijk in slaap doordat je ligt te piekeren? En word je ‘s nachts ook regelmatig met een zenuwachtig gevoel wakker?

N

Ben je futloos en heb je nergens energie voor?

Ben je al moe als je een paar huishoudelijke klusjes heb gedaan? En kost de zorg voor de kinderen je buitensporig veel energie?

N

Huil je om de kleinste dingen?

Kun je wel janken, de hele dag door? Maar houd je je groot todat je alleen bent? En is het dan lastig om te stoppen?

Geniet weer volop van het leven

Je ziet het nu misschien nog niet helemaal voor je, maar een burn-out is één van de beste dingen die je is overkomen. Je gaat namelijk jezelf leren kennen. Je leert je eigen keuzes maken en je laat je dus niet meer leven door anderen. Je leert hoe je bij jezelf kunt blijven als anderen iets van je willen of jouw energie proberen weg te slurpen.

Echt, het gaat je zoveel lucht en ruimte geven als je weet wie je bent en wat je wilt in het leven!

Daardoor kun je weer volop genieten van het leven en van de kleine dingen om je heen. Je krijgt weer energie, slaapt als een roosje én je hebt je emoties onder controle. 

 

“Ik leer vrouwen om voor zichzelf te kiezen en niet alleen maar bezig te zijn met zorgen voor anderen.”

Dankzij mijn burn-out doe ik nu het werk wat in écht leuk vind

Ik weet maar al te goed dat de periode van een burn-out niet de tofste tijd van je leven is. Sterker nog, het voelde alsof ik gefaald had. Ik had toch alles wat mijn hartje begeerde? Een fantastisch gezin, met twee schatten van kinderen, een goede baan, familie, vrienden én een mooi huis. En toch kwam ik in een burn-out terecht, zoals zo velen. Een incident op mijn werk zorgde ervoor dat ik enorm aan mezelf ging twijfelen. Mijn zelfvertrouwen daalde tot een dieptepunt. Gelukkig bracht mijn opleiding kinesiologie met alle mooie lichamelijke technieken uitkomst om mijn zelfvertrouwen terug te vinden. Die zet ik nu in om jou te ondersteunen op jouw pad. En dat maakt mij dan weer gelukkig.

Weer lekker in je vel

Lekker slapen

Vanaf het moment dat je jouw kussen voelt totdat de wekker gaat. 

Meer energie

Je werk, klussen in huis, aandacht voor de kinderen. Jij hebt genoeg energie. 

Emoties in balans

Jij raakt niet meer zo snel van slag en je weet hoe je met jouw emoties om moet gaan. 

Ervaringen van mijn klanten

Ik voel me altijd heel erg op mijn gemak bij je en enorm gehoord. Tijdens de behandeling ben ik altijd verbaasd. Verbaasd over wat er allemaal met me gebeurt maar ook over hoe we dan samen tot iets komen. Ik voel me echt blij als ik weer bij je weg fietst.

Marieke van Velzen

Het blijft een hele bijzondere ervaring en is altijd weer een verrassing wat mijn lichaam aangeeft. Dit keer een bevestiging dat ik op de goede weg ben. Fijn dat ik weer geweest ben. En nu de volgende stap op weg naar mijn nieuwe passie!

Arjanta Kwakernaak

Met lichaamsgerichte oefeningen pakken we jouw burn-out samen aan!

De behandelingen zijn gericht op lichaamswerk (o.a. oefeningen, massages, stress release, essentiële oliën). We gaan dus jouw lijf aan het werk zetten om de burn-outklachten aan te pakken. Uiteraard gaan we ook met elkaar in gesprek, maar dat is zeker niet het hoofdonderdeel van de behandelingen. We sturen jouw zelfherstellend vermogen in de juiste richting, zodat de oplossing uit jezelf komt. Je hoeft de oplossing dus niet te bedenken.

Wil jij weer voldoende energie om te kunnen genieten van de kleine dingen?

We pakken samen jouw burn-outklachten aan in jouw tempo.

Veelgestelde vragen

Wat is kinesiologie?

Kinesiologie betekent ‘leer der beweging’. De beweging die we gebruiken in de kinesiologie is onder andere de spiertest. Met de spiertest kunnen we onderzoeken welke zaken stress geven aan het lijf en wat je nodig hebt om die stress te verminderen. Een handige tool dus om te gebruiken bij het opsporen van burn-outklachten. Én om de burn-outklachten te verminderen. 

Hoeveel afspraken heb ik nodig?

Over het algemeen zijn er voor een burn-outtraject tussen de 5 en 7 behandelingen nodig. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen waarbij meer of minder behandelingen nodig zijn. Dit hangt vooral af van de oorzaak van jouw burn-out en de duur van de burn-out.

Ik raad aan om minimaal 3 behandelingen te boeken, zodat je echt kunt kijken of kinesiologie iets voor je is en bij je aanslaat. Na drie behandelingen moet er verandering in de klachten komen. Zo niet, dan kijken we samen naar de mogelijkheid van andere therapievormen en therapeuten.

Wat is een spiertest?

Een spiertest is een hulpmiddel voor de Kinesioloog om op zoek te gaan naar oorzaken van en oplossingen voor klachten. Ik duw zachtjes tegen een arm of been in een bepaalde positie. Valt de getestte spier als het ware ‘in het slot’ dan is er geen stress. Kan de client de arm of het been niet op de plek houden, dan is er wel stress. Omdat ik een spier test in combinatie met het vasthouden van specifieke punten op het lichaam of bij het uitspreken van zinnen, weet ik waar de stress over gaat. Dit bespreek ik met de client en vervolgens pas ik technieken toe om deze stress te verminderen. 

Is een kinesiologiebehandeling pijnlijk?

Een kinesiologiebehandeling is niet pijnlijk. Sommige massagepunten kunnen hooguit wat gevoelig zijn. 

Kan ik ook met andere klachten bij je terecht?

Ik heb mij gespecialiseerd in burn-outklachten, maar ik ben heel breed geschoold en kan dus met vele klachten uit de voeten. Neem even contact met mij op, zodat we samen kunnen kijken of ik ook iets voor jouw klachten kan betekenen.

Worden kinesiologiebehandelingen vergoed?

Als je een aanvullende zorgverzekering hebt, is er een grote kans dat je (een deel van) het bedrag vergoed krijgt. De gemiddelde vergoeding is in 2020 tussen € 35 en € 45 per behandeling. Vaak zit er ook een maximum aan per jaar. Check de voorwaarden van jouw verzekering of vraag het even na bij de verzekeraar. 

Heb ik een burn-out?

Alleen een regulier arts of psycholoog/psychiater mag de diagnose burn-out stellen. Ik noem het zelf liever een stress-overload. En daarmee bedoel ik dat je lichaam zo veel stress krijgt, dat bepaalde processen in het lijf platgelegd worden of dat het lichaam zo hard gaat ‘schreeuwen’ dat je er wel naar moet luisteren. Bij een stress-overload horen aardig wat verschijnselen, zoals bijvoorbeeld:

  • Extreme vermoeidheid
  • Slecht slapen
  • Emoties niet onder controle
  • Laag zelfbeeld
  • Hooggevoeligheid | HSP
  • Hoofdpijn | migraine
  • Laag libido
  • Moeite met afvallen
  • Rugpijn
  • Allergieën
Hoe snel kan ik starten met een burn-outtraject?

Er is geen wachtlijst bij BelleBalance. Op de pagina ‘afspraak maken‘ kun jij direct jouw eerste afspraak inplannen. Afhankelijk van de gewenste dag en tijd kan dit op hele korte termijn (1 a 2 weken). Ik adviseer je om direct 3 afspraken in te plannen met telkens 2 a 3 weken tussentijd. Zo voorkom je dat jouw gewenste dag en tijd al geboekt is. 

Moet ik sportkleding aan tijdens de behandeling?

Tijdens het consult is het handig als je makkelijk zittende kleding aan hebt waarin je je goed kunt bewegen, bijvoorbeeld een sportbroek en -shirt. Kleding blijft tijdens de behandeling gewoon aan, alleen de schoenen gaan uit. Aangezien er ook soms punten op de voeten behandeld worden, is het fijn als je sokken draagt. 

Behandel je ook mannen en kinderen?

Alhoewel mijn expertise ligt bij het behandelen van vrouwen met burn-outklachten, behandel ik ook mannen en kinderen met diverse klachten. Neem even contact met mij op, zodat we samen kunnen kijken of ik ook iets voor jouw klachten kan betekenen.

Ervaringen van mijn klanten

Na mijn vakantie had ik ineens slaapproblemen, ik dacht dat het door een jetlag kwam. Toen dit wat langer aanhield, enkele weken, heb ik contact gezocht met Annabelle. Na de eerste afspraak ging het gelukkig al weer beter met het slapen. Na de tweede afspraak heb ik geen slaapproblemen meer.

Inmiddels is het alweer weken geleden en is mijn slaapritme weer normaal en waardeer ik dit meer dan ooit. Ben dan ook erg blij dat Annabelle de disbalans in mijn lichaam wist op te zoeken, dit kon benoemen en hier wat aan kon doen.

Fred van Eijk

Annabelle weet altijd de juiste dingen te filteren tijdens het gesprek maar ook tijdens de behandeling. Ze kijkt en luistert goed naar wat je echt nodig hebt. Ze weet je op je juiste plekken te raken en te stimuleren er op een goede manier mee om te gaan.

Ik vind deze manier van behandeling zo fijn! Wat dankbaar en fijn dat er op deze manier hulpverlening is. Je bent een kanjer met mooie talenten, ga zo door! Ik kan er weer tegenaan en weet waar ik aan moet gaan werken.

Carola van Harmelen-Stukart

Wil jij lekker slapen, voldoende energie hebben en jouw emoties onder controle houden?

Zet dan vandaag nog een stap in de goede richting en plan een intake in.