Neem je gezondheid in eigen hand

Werk aan jouw persoonlijke ontwikkeling met een cursus kinesiologie

Wil je jezelf verder ontwikkelen, ben je geïnteresseerd in lichaamsgerichte therapie en wil je jezelf en anderen helpen om beter in balans te zijn? Dan is één van de cursussen kinesiologie die ik geef interessant voor jou. Alle cursussen zijn erop gericht om jou verder te laten ontwikkelen op persoonlijk vlak. Je pakt namelijk telkens een onderwerp aan waaraan jij wilt werken. Terwijl je dit doet leer je direct kinesiologietechnieken die jou én anderen verder kunnen helpen.

Cursus Met succes je stress te lijf | Stress Release 1-2

Stress ervaren we allemaal wel eens. Stress door dagelijkse dingen of door ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Een mens kan prima met stress omgaan, maar soms wordt het te veel en heb je het gevoel dat je de controle verliest. Dan is het handig als je tools hebt om stress te reduceren. Dat leer je in deze cursus.

Cursus Touch for Health 1

Zo nu en dan zijn we allemaal wel eens uit balans. En vaak lukt het je om zelf de balans weer te vinden. Maar niet altijd. Je krijgt dan last van een pijntje hier, een pijntje daar of je zit niet lekker in je vel. De cursus Touch for Health 1 reikt je technieken aan waarmee je jezelf weer in beweging brengt richting herstel door gebruik te maken van spiertesten. 

Cursus Touch for Health 2

Al eeuwenlang is de Chinese kennis over gezondheid voor velen een bron van inspiratie. Yin en Yang, de wet van de 5-elementen, meridianen: je hebt er vast wel eens over gehoord. Het zwaartepunt van deze module gaat er over. Dit is de opvolger van de cursus ‘Touch for Health 1‘. We pakken de draad dus op waar we gebleven waren.

Cursus Touch for Health 3

Stel je bent lekker aan het sporten en je valt. Of het schiet in je rug tijdens het aanvegen van de tuin. Meestal herstel je snel, maar soms houd je klachten door reactieve spieren: spieren die niet soepel samenwerken. Tijdens de cursus Touch for Health 3 gaan we daar uitgebreid mee aan de slag, zodat spieren weer optimaal samen gaan werken.

Cursus Touch for Health 4

In deze laatste Touch for Health module komt alles samen, zodat je met al deze technieken  jezelf en anderen stevig in balans kunt brengen! Stof uit de eerste drie modules wordt herhaald en er worden nieuwe elementen aan toegevoegd. Je gaat ook uitgebreid met voeding testen aan de slag, zodat je weet welke voeding versterkt en welke verzwakt.

Werken met vingermodes

Herken je dit? Je hebt Touch for Health 1-4 afgerond en zoveel technieken tot je beschikking gekregen dat je niet zo goed weet wanneer je wat gaat gebruiken. Tijdens deze Themadag leer je een keuze te maken op basis van spiertesten met behulp van vingermodes.

Cursus Werken met chakra’s

Zowel in o.a. India als China, werkt men sinds mensenheugenis met chakra’s: energiewielen die de energie in en om het lichaam reguleren. Tijdens deze dag maak je kennis met 10 verschillende chakra’s en leer je ze bij jezelf en anderen in balans brengen.