Home » Blog » Beter slapen » Je kunt jezelf genezen

Je kunt jezelf genezen

door | 29 mrt, 2020 | Beter slapen

We weten eigenlijk allemaal wel dat ons lichaam prima in staat is om zichzelf te genezen. Snijd je in je vingers? Je lijf zorgt ervoor dat het bloed stolt op de plek van de wond. Binnen een paar dagen is de snee genezen. Het mooie is dat je er niet eens over na hoeft te denken. Dat doet je lijf gewoon, wonderlijk he? Zo werkt het eigenlijk altijd met ziek zijn. Je lijf is in staat om zichzelf te genezen, maar soms weet het even niet meer hoe.

Ziekte door stress

Een ziekte ontstaat vrijwel altijd doordat je lichaam uit balans is, zoals door stress of door een externe factor. Ons lichaam wordt dagelijks aan stress onderworpen, want we moeten ons dagelijks aan situaties aanpassen. Daar is ons lichaam op gebouwd. Maar als we niet naar ons lichaam luisteren en signalen negeren, kan ons lichaam zich nog maar moeilijk aanpassen en zo kunnen er ziektes ontstaan.

Ziekte aanpakken bij de oorzaak

Vaak sluipen ziektes er langzaam in en weet je niet meer wat er aan ten grondslag ligt. Het kan iets simpels zijn als slecht slapen, maar ook chronische ziektebeelden hebben vaak stress als oorzaak. Kinesiologie kan je helpen om op zoek te gaan naar het ontstaan van de ziekte. Door de situatie(s) te ontstressen die je ziekte hebben veroorzaakt, is je lijf in staat om zichzelf weer te genezen. Ik zeg niet dat dit een eenvoudig proces is. Soms moet je echt even door het stof of dingen uit je kindertijd opnieuw doorleven om te ontstressen. Soms heb je wat ondersteuning van extra vitaminen of mineralen nodig om het je lichaam wat makkelijker te maken. Maar dat levert wel op dat in veel gevallen het ziektebeeld vermindert of zelfs helemaal verdwijnt. En dat zonder dat je medicijnen voorgeschreven krijgt. Het voordeel is dat je lijf leert dat het zichzelf kan genezen en bovendien leer je beter naar signalen van je lichaam te ‘luisteren’. Want voorkomen is beter dan genezen!

 

Over Annabelle Rijntjes

Door mijn persoonlijke ervaring met burn-out én door mijn uitgebreide opleiding op het gebied van stress reductie en lichaamsgerichte therapie weet ik door welke fases jij gaat en wat je nodig hebt per fase.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin